winter
 • weer
  weer
  +1° temp 2300m
  -5° temp 3200m
  D+1 weer D+1 D+2 weer D+2
  +
 • sneeuw
  weer
  105 cm HOOGTE 2300m
  190 cm HOOGTE 3200m
  5 cm Hoogte VERSE SNEEUW Fresh
  +
 • pistes
  VAL THORENS
  78/79open pistes waarvan 74 afhankelijk van de openingstijden
  31/31 kabelbanen waarvan 31 afhankelijk van de openingstijden
  LES 3 VALLEES
  237/251 open pistes waarvan 233 afhankelijk van de openingstijden
  120/125 kabelbanen waarvan 120 afhankelijk van de openingstijden
  +
 • livecam

Wandeltochten op sneeuwschoenen

Wandeltochten op sneeuwschoenen

De natuur ontdekken...

Zin in een activiteit die plezier, sport en ontdekkingen combineert? Trek dan uw sneeuwschoenen aan!

Wist u dat dit de oudste vorm van wintersport ter wereld is? Al meer dan 10.000 jaar geleden konden de jagers zich dankzij de sneeuwschoenen makkelijk verplaatsen over de dikke sneeuwlaag. Tegenwoordig is het wandelen met sneeuwschoenen een echte sportieve en recreatieve activiteit geworden.

De voordelen? Iedereen kan meedoen, want er zijn geen speciale technieken of goede lichamelijke conditie voor nodig. Bovendien kan iedereen in zijn of haar eigen tempo de schitterende landschappen rondom het skioord ontdekken.

Download de plattegrond van de sneeuwschoen- en wandelpaden

Sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen 3 valleien

Natuurlijk kunt u naar hartenlust skiën en snowboarden in de 3 Valleien, maar wat dacht u van een tocht met sneeuwschoenen door dit prachtige gebied? Onder leiding van een gids vertrekt u op ontdekkingstocht door de 3 Valleien en ziet u de bergen weer van een hele andere kant. U ademt diep de frisse berglucht in terwijl uw gids u alles vertelt over het gebied en u de mooiste plekjes toont. De techniek heeft u snel door en dan is het alleen nog maar genieten! En iedereen die denkt dat het wandelen met sneeuwschoenen niet zo intensief is, raden wij aan om eens mee te lopen op zo’n tocht, want het lopen op sneeuwschoenen vergt aardig wat energie en laat de kuiten en de bovenbenen flink werken! Maar dat wil niet zeggen dat sneeuwschoenen gereserveerd zijn voor supersporters, want de activiteit vereist geen bijzondere techniek of conditie. Iedereen kan meelopen op deze tochten en het is een leuke manier om kennis te maken met andere vakantiegasten en tips uit te wisselen over de leukste (ski)routes en restaurants in de 3 Valleien. Zodra u eenmaal een tocht met sneeuwschoenen heeft gemaakt, bent u verkocht…

Naast de tochten met sneeuwschoenen kunt u in de 3 Valleien ook heerlijk wandelen en langlaufen, want er zijn een groot aantal wandelroutes aangelegd, variërend van 1,5 tot 6 km lang.
En als uw fysieke conditie u niet meer in staat stelt om mee te doen met alle activiteiten, maar u toch nog graag wilt genieten van de bergen en de sneeuw, kunt u ook nog gebruik maken van een sneeuwtaxi, een soort slee bestuurd door een ervaren skileraar, zodat u comfortabel kunt zitten en genieten van alles wat het domein van de 3 Valleien u te bieden heeft.

Bezig te laden...

Reserveren #verblijf

SHARE UNITED
Lib_footer_page_inst
Lib_footer_page_gplus

Powder Alarm

Meld je aan voor informatie over sneeuwval in Val Thorens!

Alle velden van dit formulier zijn verplicht

The information provided is electronically processed to manage your subscription. The data is used by Val Thorens Tourist Office who may send you information about the resort from time to time.
According to the French Data Protection Act of January 6th 1978, updated in 2004,you have the right to access or change your personal data by writing to Service marketing of Office de Tourisme de Val Thorens – Maison de Val Thorens 73 440 Val Thorens – relationclient@valthorens.com
You may also request for your personal information not to be electronically processed, due to extenuating circumstances.

Powder Alarm

Meld je aan voor informatie over sneeuwval in Val Thorens!

VOLG ONS : Fan worden op Facebook Ons volgen op Twitter Lib_footer_page_gplus You Tube Onze Flickr galerij Lib_footer_page_pin Lib_footer_page_inst
Famille Plus Les 3 Vallées Rossignol Mini Freegun Degré 7

Volgt u ons op Facebook? :

×

Door het browsen te vervolgen zonder uw instellingen te wijzigen, accepteert u het gebruik van de cookies of gelijksoortige technologieën om te kunnen beschikken over diensten en aanbiedingen die aansluiten op uw interesses en voor beveiligde transacties op onze site. Voor meer informatie, klik hier